دکتر خواجه بیشک: نظارت بر فروشگاه های آرایشی و بهداشتی تشدید می شود

1401/08/10
    تاریخ : جمعه 23 مهر 1400

مشکلات ناشی از کرونا نشاندهنده ی اهمیت توجه بیشتر به غذا و کشاورزی است

مدیر غذا دارو دانشکده به مناسبت روز جهانی غذا در مصاحبه ای با روابط عمومی دانشکده به چالش های پیش روی سلامت جامعه اشاره کرد و گفت: واقعیت این است که غذا و تغذیه از عوامل مهم تاثیرگذار بر سلامت جامعه است و باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.

دکتر آرش خرمی گفت: ‏۲۴ مهر برابر با ۱۶ اکتبر سالروز جهانی غذا و روز مبارزه با فقر و گرسنگی در سرتاسر جهان می باشد. با توجه به درگیری جهان با مشکل کووید -۱۹ در سال جاری و مشکلات اقتصادی ناشی از آن سبد غذایی خانوار از این پدیده تاثیر پذیرفته و با دشواری همراه ‏شده است.

ایشان ادامه داد: روز جهانی غذا در سال 2021 بیانگر این است که غذا و کشاورزی، بخشی اساسی از روند پاسخ به مسائل ناشی از کرونا محسوب می‌شود و حفظ دسترسی به غذای سالم و مغذی نیازمند همکاری و همبستگی جهانی برای کمک ‏به آسیب‌پذیرترین افراد در راه نجات از این بحران است.‏

مدیر غذا و دارو ادامه داد: در کشور ما نیز مهمترین چالش و دغدغه پیش روی سلامت جامعه در حوزه غذا و تغذیه میزان بالا و متاسفانه صعودی ابتلا به چاقی و اضافه وزن می باشد. مطابق آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش ‏پزشکی حدود نیمی از ایرانیان مبتلا به چاقی و اضافه وزن بوده و میانگین دریافت انرژی روزانه ایرانیان حدود ۲۰ درصد بالاتر از استانداردهای تغذیه ای تعریف شده می باشد.

دکتر خرمی افزود:  این الگوی مصرف نادرست در خصوص سرانه مصرف ‏نمک، چربی و قندهای ساده نیز صادق می باشد. ادامه این روند موجبات تهدید جدی تر سلامت عمومی جامعه از جمله گسترش میزان ابتلا به بیماری های مزمن نظیر دیابت و فشار خون و ... را فراهم نموده و هزینه های هنگفتی را به ‏اقتصاد کشور و دولت به عنوان مجری و متولی طرح تحول سلامت در حوزه درمان وارد می کند.‏

ایشان گفت: در این شرایط نقش متخصصان صنعت غذا روز به روز نمود بیشتری پیدا می کند به نحوی که شعار " عملکرد امروز ما آینده ما است " به عنوان سرلوحه امور در تامین غذای سالم و کافی مد نظر قرار می گیرد. در همین راستا رسالت ‏مدیریت غذا و دارو در خصوص اطمینان دادن به عموم مردم در زمینه دسترسی به غذای سالم و ایمن بیش از پیش جلوه می کند.

مدیر غذا دارو دانشکده افزود: استفاده از نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر روی برچسب محصولات بیانگر اهتمام صنعت و تولید کننده به ارتقای سلامت عمومی جامعه و احترام به حق مصرف کننده در اطلاع از ویژگی های تغذیه ای ماده غذایی به ‏شیوه ای آسان و قابل درک می باشد که خوشبختانه به لطف همت و همگامی صنعت غذا این برنامه اولویت دار به شیوه ای موفق در سطح کشور اجرایی شده است.

ایشان در پایان ضمن تشکر و قدردانی از تمامی همه در این زمینه خواستار عزمی راسخ در مسیر دستیابی به ایمنی و امنیت غذایی بیشتر برای میهن عزیزمان شد.

• توسط ???? ???? روابط عمومی ( پایگاه خبری وب دا)
    • تعداد بازدید 51
    • ویرایش شده
    • در يکشنبه 25 مهر 1400