به گزارش روابط عمومی مدیریت غذا و دارو: دکتر احمد مجتهدی سرپرست مدیریت غذا و دارو و خانم دکتر لاله پیاهو سرپرست اداره نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی مدیریت غذا و دارو در همایش روز جهانی ایمنی غذا حضور یافتند
روز جهانی ایمنی غذا با شعار "ایمنی غذا: سرمایه گذاری برای تولید مبتنی بر دانش" در تاریخ 19 خرداد 1404 در محل همایش های بین المللی صدا و سیما با حضور دکتر ظفرقندی وزیر محترم بهداشت، دکتر رئیس معاون محترم بهداشتی وزارت بهداشت و دکتر بهفر مدیر محترم اداره کل مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو برگزار شد
در این جلسه وزیر محترم بهداشت به اهمیت غذا و تغذیه سالم اشاره کرده و گفت: غذا و تغذیه سالم به عنوان یکی از نیازهای اساسی بشر برای بقا ضروری است. همانگونه که غذا میتواند تضمینکننده سلامت افراد باشد، کمیت و یا کیفیت نامطلوب غذا میتواند تهدیدی جدی برای سلامتی باشد. طبق آمارهای جهانی، سالانه ۶۰۰ میلیون نفر در دنیا به دلیل آلودگی غذایی بیمار میشوند؛ یعنی از هر ۱۰ تا ۱۲ نفر، یک نفر درگیر این مشکل است
یکی از نکات بسیار مهم، سهم بالای کودکان زیر ۵ سال در میان قربانیان آلودگیهای غذایی است. حدود ۴۰ درصد از مرگومیر ناشی از غذاهای آلوده مربوط به این گروه سنی است؛ این عدد بسیار نگرانکننده است و نشان میدهد که کودکان خردسال، بهویژه زیر پنج سال، گروهی بسیار آسیبپذیر در برابر تغذیه ناسالم هستند
در ادامه جلسه دو اصطلاح ایمنی غذا (Food Safety) و امنیت غذایی (Food Security) مورد بررسی قرار گرفت و بیان شد که این دو مبحث از دو جنبه متفاوت می تواند در بحث سلامتی مورد بررسی قرار گیرد. ایمنی غذا اشاره به عرضه غذای سالم و فاقد هر گونه آلودگی باکتریایی، شیمیایی و سموم دارد و امنیت غذایی به دسترسی فیزیکی اقتصای همه افراد جامعه به غذای سالم و با کیفیت مربوط می شود
همچنین در خصوص اهمیت نظارت های معاونت های غذا و دارو بحث و تبادل نظر گردیده و به تعامل نزدیک وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت بهصورت زنجیرهای از مزرعه تا سفره اشاره شده و بیان شد که در این مسیر، محصولات تراریخته نیز هنگام ترخیص، از نظر ژنتیکی بررسی و برچسبگذاری شده و برنامه های غنی سازی نمک با ید، آرد با آهن و اسیدفولیک، ارتقاء سلامت شیر و فرآوردههای لبنی با محوریت کاهش آنتیبیوتیکها و افزودنیها، کاهش اسیدهای چرب ترانس و کاهش سموم و فلزات سنگین و نیترات در حال انجام و پایش می باشد